Vertrouwenscontactpersoon

Wie ben ik? 
Mijn naam is Sophie van Doornik en ik woon in Bergharen. Sinds 1999 ben ik lid van Fortuna ’74 en momenteel korfbal ik bij de Midweek. Verder ben ik leerkracht in het basisonderwijs en werk ik met veel plezier op een school in Nijmegen. Bij Fortuna ’74 vinden wij het belangrijk dat iedereen kan sporten in een sociaal veilige sportomgeving. We hopen dat iedereen, die op wat voor manier dan ook bij de vereniging hoort, zich veilig en prettig voelt binnen de club. Om dit te waarborgen heeft het bestuur mij gevraagd als vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Vertrouwenscontactpersoon, wat houdt dat precies in?
Als VCP draag ik zorg voor het preventiebeleid, maar daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt wanneer er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Wanneer je te maken hebt met pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of ander gedrag waardoor jij je niet prettig voelt bij het sporten kun je contact opnemen met mij. 
Samen met jou bespreek ik jouw vraag/melding. Als VCP luister ik goed naar je verhaal en bespreek ik samen met jou hoe we het probleem kunnen aanpakken. Samen kijken we welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of met het bestuur. Ook kan ik je eventueel verwijzen naar een vertrouwenspersoon van de NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie). De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt mij in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. Ik help je op weg. Als VCP zorg ik voor een (eventueel anoniem) schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.  Bij een strafbaar feit moet altijd de politie erbij betrokken worden. 

Hoe kun je contact met mij opnemen? 
Je kunt mij bereiken via vcp@fortuna74.nl

Uiteraard mag je me ook aanspreken in en rondom de sporthal/Schaarweide. We plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten. Vind je het prettiger om met iemand van buitenaf te praten dan kun je contact op nemen met het Vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, zij zijn (zonder extra kosten) van maandag t/m vrijdag 08:00-20:00 te bereiken via 0900-2025590 of via de WhatsApp 06-53646928.